- Kurumsal kaynak planlama (ERP) kısaca iş süreçlerinin dijital ortama taşınması şeklinde tanımlanabilir. Daha önceden kağıt ortamında ilerleyen her bir faaliyet ERP ile birlikte artık sistem üzerinden yürütülebilir bir duruma gelmiştir. Günümüzde yerli/yabancı çok sayıda ERP hizmeti veren firmalar vardır. Fakat ERP projelerinde başarının sağlanması kritik bir öneme sahiptir.
- ERP alımı öncesinde işletmelerin kendi organizasyonlarına dair farkında olmaları gereken öncelikli konu mevcuttur. Bu konular ERP hizmeti almak isteyen işletmeler için önemle üzerinde durulmasını gerektirir. ERP alım kararı verilmeden önce işletme kendi iş süreçleri ile alakalı çalışmaları tamamlamış olmalıdır. Diğer bir deyişle iş akış haritaları oluşturulmuş ve ilgili dokümantasyonun sağlanmış olmalıdır. Bu doküman işletme için süreç gereksinim dokümanı olarak tanımlanabilir.
- Diğer bir husus iş akış haritaları oluşturulurken mevcut yapı ile işletme politika/prosedürleri arasında bir açık bulunmamasıdır. Operasyonlar ile uygulanan politika/prosedürlerin birbirleri ile örtüşmesi ve bu durumu iş akış haritalarının yansıtması anlamına gelir. Ancak buradaki adımlar tamamlanınca bir işletme adına ERP’nin gündeme getirilmesi anlamlı sonuçlar doğurabilir.
- ERP Uyum ve iyileştirme kapsamında ERP projelerinin ön analiz safhası, ERP firma görüşmeleri (teklif değerlendirme), ERP süreç değerlendirme ve diğer aşamalar dahil canlıya geçiş aşamasına kadar hizmet verilmektedir. ERP proje döngüsüne ait proje döngüsü detayına aşağıdaki şemada yer verilmiştir.